Tänk dig att du känner någonting på ditt huvud. Det visar sig när du tittar dig i spegeln att det är Vladimir Putin som på ett märkligt sätt står på ditt huvud.

 

Dessutom häller han något som sakta rinner nedåt - det landar på nästippen och du märker vad det är på den söta lukten och den klibbiga känslan - sirap! Närmare bestämt lönnsirap. 

 

Du känner att det gör lite ont på halsen. Nästan som att det bränns. Du tittar i spegeln och ser att du har blivit tatuerad. Det är Musse Pigg som förevigats på halsen och trots att du desperat försöker tvätta bort den med vatten så händer ingenting. Du känner att fler saker känns konstiga idag men när du försöker titta nedåt så är det någon som går på ditt bröst. Det är en drake som sprutar eld rakt ut i luften och rör sina vingar i takt med dina andetag. 

 

Av någon anledning kommer du att tänka på att det var tur att du drack kaffe tidigare. Det skulle vara svårt nu. Men du märker att du har en stor kaffefläck på din tröja, precis vid din navel. Vad konstigt att tänka på kaffefläckar nu hinner du tänka.

 

Dina knän böjer sig men du hejdar dig precis i tid. Istället för att falla ihop stoppar du dig i tid och börjar hoppa - precis som en känguru. Du hinner tänka att det borde heta Knäguru eftersom det är just vinkel på ditt knä som gör att du kan hoppa så bra.

 

När du hoppar framåt så börjar det bli trögt, som att någon håller fast dig. Du vänder dig om och ser att det är Indiana Jones som håller fast dig. Han är jättearg! Du tänker, det var länge sedan jag såg någon som var så arg.

 

Han skriker till dig "de skorna har du stulit från Kim Kardashian! Jag kan se det, de är gjorda av alger!

 

 

 

Vad kommer du ihåg? Vem står på ditt huvud och vad gör han? DU har något på din hals och någon står på ditt bröst? Vad finns på din mage och vad gör du med dina knän? Vem håller fast dig och vilket humör är han på? Vems skor har du på fötterna och vad är de gjorda av?

MARTIN NILSSON

minnesexpert, minnig

Kommer snart

Halmstad, Sverige

Email:martin@minnig.se